BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 24, 2012

pengakhiran

Hai uolls..sihat?thanks for read my blog yang memang tah pape tah..actually da lama aku x update blog ni.bizi sgt study smpai lupa rupanya aku ada anak angkat..

Pejam celik,pejam celik, rupanya dah setahun lebih aku kat UiTM Shah Alam. dan sekarang ni aku tengah mengakhiri detik-detik terakhir sebagai seorang pelajar. Opps, sekrang ni tengah study week.dan aku masih lagi di rumah sewa ni dengan menyiapkan assignment individual. Sadis betul hidup ni.

Next semester, it will be my last semester before i finish my degree. Waaa,,after this, I'll be declare as someone with degree holder la..class ko jah! hahaha..

Internship dekat mana?Ha,,setakat ni baru dapat call from MIER. Tgah tggu call from other companies. Kalau xde, MIER pon ok what...

Okay la..thats all..

tata :)



Friday, July 27, 2012

siapa kita untuk menilai semua ni.,

perempuan yang baik untuk laki yang baik dan laki yang baik untuk perepmuan yang baik jugak..tu janji Allah..tp ade x.perempuan or laki yang baik ditakdirkan untuk idop dengan pasangan yang sebaliknya?rahsia alam semua ditangan Allah si pencipta.dan sekarang,adakah aku layak untuk lelaki yang baik juga?persoalannya sekarang,baikkah aku?


xkejam ke kalau kita baik tp ditakdirkan untuk idop dengan pasangan yang x berapa nak baik..ye la, kita mencintai,menyayangi dy sepenuh ati kita,,tapi dia langsung xkesah kan kewujudan kita disisi dia..kadang2 kita je yang lebihkan perhatian buat dia sedangkan diri kita sendiri pun x terjaga,,,padahal dia sibuk dok menggatal dengan pompuan lain..memang,,kita cuma bercouple, tapi ni semua x adil..bukan ke dari couple ni la kita kena pupuk diri tuk jadi setia..kalau nak tunggu kawen memang xsempat la..ye dak???

kadang2 terpikir jugak,ape salahnya diri ni sampai dy layan aku macam ni skali..tp kdg2 terpikir jugak,,salah ape plak laki lain tu pada aku sampai aku nak menolak dia sejauh2nye...mana lagi baik,,kita pilih lelaki yang kita sayang tapi dy xsayang kita atau kita plih lelaki yang kita pasti akan sygkan kita walaupun hakikatnya kita xsyg dia?




Sunday, July 8, 2012

perlu ke?

Perlu ke aku beriya-iya sangat bincang pasal kawen buat mase sekarang ni?aku baru je 22 tahun,,dan aku ase aku terlampau la sangat mudanya tuk pikul tanggungjawab yang berat tu..ye!meme la, dulu aku la panggil gatal yang nak berkawen..tapi mase tu kan baru nak meningkat remaje..now, i think i still have a lot of things to learn before getting married..xkan nak jadi bini org tapi still dengan perangai lame yang buruk lagi terok???adoyai,,membazir la laki aku nanti bayo aku mahal2..last2 dengan xreti masak,xreti kemas umahnye lagi, dengan makan pakai laki ngan anak2 terbengkalai,,ape aku nak jawab kat akhirat ni..ramai je kawan2 aku yang da berkawen dan sibuk dok berangan  nak kawen..tapi bio la,,tu idop diorg..depa sume org senang..abes blajo xde da nak tanggung sape2..aku ni,,ade banyak lagi tanggungjawab kena pikul..kawen tu kena la pikir lain kali..lagipon,xsalah kan kita tangguhkan kawen semate2 nak bela family kita plak..ye dok?


Sunday, May 6, 2012

aishiteru


video

pukul 3:53 pagi waktu malaysia sekarang ni
mataku xmampu lagi nak tido
tangan plak sibuk menaip2 di keyboard lappy

terasa nak share video klip yang aku ase sangat bermakna buat sesiapa yang bercinta jarak jao..
jom tengok!

~Pujaan Malaya~

hye guys...rasanye da lame da blog ni terbiar..sori yek..bizi sangat la lately ni..assignment ngan test yang menimbun dan berderet2..ari ni tetibe je ase nak post sumthing yang agaknya sangat berguna untuk para lelaki kat luo sane yang berniat nak couple ngn aku..hahaha..(bajet HOT plak)

bukan ape..sejak2 ni aku selalu sangat bermuhasabah dan mengkaji letak duduk aku dan juga my future..ye la xnak la nanti salah pilih calon suami..merana dek oii kalo salah laki ni..so, for the guys outside there, pliss read this before u gonna want to tackle me...ok??

1. lelaki yang amanah pada diri sendiri,Allah,agama,family dan org sekelilingnya

perlu ke ni sume?ko bkn baik sangat pon shida..of course i'm not so good.so, thats why la aku nak cari laki yang seperti di atas sebab kalo aku da teruk,dapat plak laki yang teruk,then,anak2 aku nanti cmne plak kn??tapi bukan la aku kat sini bermaksud aku nak bakal suami yang alim seperti ustaz azhar idrus or ustaz don..alorr,,,asal boleh bimbing aku ke jalan yang lurus,jalan yang diredhai-Nya cukoplah...teringin jug nak ade laki or suami yang mampu kejotkan kte pagi2  untuk bangun solat subuh & imamkan kte solat..sweet kn.

2. lelaki pembersih,kemas lagi bergaya

disebabkan aku ni cerewet siket pasal kebersihan,so aku akan pastikan la laki yang aku nak cari tuk jadikan suami ni jugak seorang yang mementingkan kebersihan..elloooo..mne ad org yang suke koto..kn?kalo ad, plis habaq kat cik nor...nk tgok gak org tu spe...dasar pengotor punye org...hahaha..laki tu pon kene la kemas..bio la muke x sesegak aaroon aziz or adi putra pon tapi asalkan dy kemas,its enough for me...bak kate orang, sedap mate memandang la kan..pantang betol aku kalo org tu selekeh,xreti nk jage penampilan..aisey,,,benci la.potong mud betol la kalo dapat laki  mcm ni.and last, bergaya tu xdela maksud aku laki yang pakai aksesori yang melampau mahal or branded..ala, simple2 pon bley janji up to date..alor,senang cte janji dy kemas la...

3.seorang yang sangat rajin

yang ni penting..sangat penting bagi aku..ye la spe je nak kawen ngn partner yang pemalas..rugi kot.laki bayor aku mahal2 pastu aku jadi bini yang pemalas..x berbaloi la cmtu..kn?camtu jugak ngan laki.klo laki tu rajin,boleh la tolong bapak aku kat kebun nanti ble time balik cuti kat kampung..lagi pon laki rajin ni senang cket..t da ade anak, of course dy nak tulun kite jage anak2 yang da sedia ade tu..kn?lagipon pantang aku kalo dapat laki pemalas ni..amboi,aku penat cari duit,ko sedap2 abeskan duit aku..sori cket ae..aku xnk bela biawak idop!paham sume laki2 kat luo tu?

asenye cukop la buat setakat ni.aku nak sambong buat assignment..kang ade yang submit assignment kosong kang..see u next time!
   


  

Sunday, March 11, 2012

meroyan





dah seminggu dekat shah alam menjalani kehidupan sebagai seorang mahasiswi UiTM.seminggu yang memenatkan..really2 tired!
kelas?jangan tanye la pack dia cmne.ari2 ade kelas kol 8.30..so pagi2 around 7 suku da kene tunggu bus.balik plak hampir setiap ari balik kol 6.tapi nak buat camne kan..name pon student.so, nak xnak,kene la hadap..
weekend yang xberape nak meriah..bosan gler!nak bce buku tp still ase cm awal sgt nk studi walhal assignment pon da dpt..lecturer plak jenis yang rajin suroh student bce dan buat note awl..dari sabtu sampai lar ni aku dok mencari2 kemane la perginye semangat nak belajo..puas aku mencari video2 motivasi yang mane aku harap dapat menaikkan semangat blajo aku..mcm hampeh je resultnye.tp aku xley la nak cepat nor putos ase sbb aku kena ingat tujuan aku dtg ke sini tuk blajo..
so hasil dri mud boring aku ni,dpt la aku kongsikan ngn korunk sume seperti di atas tu...so dat's all 4 dis week!
~da~

Wednesday, February 22, 2012

perlu ke menangis?

hari ni 22 feb 2012.tak tao la entry y ke berapa tuk tahun ni.makin sukar jari ini untuk menaip.tp lagi susah mata ini menatap slip result exam tadi.tapi lagi berat hati yang menanggung...amboi2!bukan main bermadah helah..
result yang boleh aku banggakan kadang2 walaupun beribu sesalan dihati.entah la.walaupun result xberapa nak gah mcm y lain tapi aku bersyukur sbb sepanjang study week tu badan demam melampau ditambah pressure yang ngade2.
tapi tu la,kalo la aku study lagi awal,xde la result aku macam ni.sesal dahulu pendapatan,sesal kemudian xde gunenya da cik kiah oiiii!
But,Alhamdulillah and thank you Allah.I know you will be the best for your slave..

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...