BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, August 31, 2010

happy birthday to me


epi besday to me..
epi besday to me..
epi besday to me..
epi besday to me..

ALLAH selamatkan saye..
ALLAH selamatkan saye..
ALLAH selamatkan RASHIDAH SAADON..
ALLAH selamatkan saye..

selamat ari jadik..
selamat ari jadik..
selamat ari jadik SHIDA..
selamat ari jadik..

clap2..

hehe..ari ni besday aku yg ke 20..maknenye da pon genap dengan sempurnanya umor aku 20 tahon..xsangka kejap je da 20..ase cam baru je semalam aku berlari2 men galah panjang ngan kawan2 aku kat PD dulu..

syukor ALHAMDULILLAH..aku dapat lagi idop tuk ari ni.da semalam buat pertama kalinya aku x countdown pon tuk ari lahir MALAYSIA yg ke-53..bukan nak poyo tp aku mmg excited cket cte pasal MALAYSIA..mungkin sumpah lahir tarikh ni kot..


buat kawan2 yg wish aku,terima kaseh banyak2..untuk yg sambot besday sme ari ngan aku..epi besday to all of u 2..k.nonoi a.k.a hariadeka,piqot a.k.a syafiqah..aku pon nak wish epi besday gak tuk korunk..

20 tahun..
harapan aku cume dimurahkan rezki,panjang umor,diberi iman yg kuat dan semangat belajar yg tinggi..

haaa...lupe nak btao..terima kaseh mak ngan adeq sebab wish besday pagi2 bute..


video

Thursday, August 26, 2010

ati berbunga riang ria


permulaan test yang bagos..HUMAN RESOURCES MANAGEMENT..cukop buat aku tersenyum lepas tragedi semalam yg betol2 buat aku ase down giler..hopefully test2 yg mendatang pon aku still lagi bley perform dengan baek..

syabas bete...syabas!!good job!haha!

ECOMAL & ORGANIZATION BEHAVIOUR bakal dapat result next week..gabra!
FINANCE bakal ku tempoh 3/9 ni...pray da best 4 me...

Wednesday, August 25, 2010

arini punye citer

ari yg paling bengang lagi malu buat aku..
pergh!sampai mati kot aku ingat ari ni yg bersamaan dengan 25/9/2010
hari kenaikan pangkat bagi batch 16 dan juga batch 17
xde plak aku nak duge bende nak jadik macam ni punye besar bengangnye...

shit!penat aku practise naik pentas,tabik hormat atas pentas..last2 aku wat salah gak..aku lupe nak hentak kaki lepas je tn.jo pakaikan pangkat..lagi plak,aku boley berlenggang atas pentas..setan betolla!

kat dalam baris bile beratur kat bawah..2 lagi la cam fucking shit!aku boleh plak keluar baris dengan berpusing ke belakang..adoyai!semua budak part 1 nampak kot..shida,2 basic la ngek!yg ko ley wat mistake 2 apesal huh??

pn.syida ngan cik tus pon bukan maen la perli+gelak ngan sembur aku..aku xkesah pon..aku tao 2 salah aku..tapi aku malu besar la...

ampon semua!!aku wat mistake besor lagi bodoh!!

p/s:aku kene belajo protokol ngan hukuman kawad dgn lebih siyes...

Sunday, August 22, 2010

BRAVO berbuke poser








antara gambo2 chantek dan juga candid yg dapat diamek mase buke puase BRAVO di Sabak Awor..enjoy giler..sempat g tanjung lagi..memang best..

pada yg handle event ni,tenkiu..makan pon puas ati..cume xske juice orange ngan juice tembikai je..haha..jenahak dan ikan pari bakar..sedap!harge pon ley tahan murah!BERBALOI BALOI!!

kihkih!

Sunday, August 15, 2010

assignment CREATIVE & CRITICAL THINKING

Pn. sasai a.k.a my beloved lecturer 4 diz subject bg assignment kat kitorg soh recycle balik bottle plastic jadik brg yg boley di komersialkan semula..puas kitorg pikir tapi xde idea..

mule2 ingatkan nak buat bekas telor org kawen 2 tapi aku ngan farah bukan la kategori org yg pandai sgt berseni..so that idea,kitorg da decide tuk cancel..

pikir lagi nak wat pe..last2we all decide tuk wat 3 barang ni..korunk tengok ler betape kreatif dan kritikalnye la kitorg berpikir..

1) tu dia hasil tangan aku.book mark..simple je tp comel..siap ade classmate nak tempah but anyway sye xjual la bende ni..nak buat pon malas..huhu

2)ok yg 2 plak candle lite dinner punye candle stick..2 pon kalo korunk ade experience candlle lite dinner la..comel je..tp nampak kreatif kan..

3)ha...yg ni bukan busut anai2 ok..ni plak hasil keje tangan kawan bek aku a.k.a farah..dia punye la suke giler ngan tabung ni..hand made la katekan..

ni plak hasil tgn member kelas aku yg lain.macam2 la..ade yg buat tanglung.ade yg wat bong..ade bnyak lagi tp aku xsempat plak nak amek gambo brg 2..

diz wat we call as bong

and diz one plak ye la tanglung

anyway,2 je la keje tangan kitorg.xde la megah mne pon tapi aku bangga sekurang2nye mase kami present ari 2,pn.sasai puji kami sampai nak koyak spender disebabkan bontot da naik kembang..

sekian..

Thursday, August 12, 2010

rindu emak

balik ari isnin 2 ingat dapat la memanjakan diri dengan mak,along dan semua.tapi lain pulak yg jadik.sampai je kat ayer itam,aku terus je call rumah.mak cakap,mak nak pitam...adoyai,,sedey tol la dengo..

sampai je umah,aku tengok umah 2 senyap je.da xseceria dulu.npe ek?selalu kalo aku balik,mak akan sambut aku tapi beza dengan kali ni.aku intai bilik mak,aku cuma nmpak mak baring je..kepale haotak aku teros je ingat kat anak sedare aku..ape dia buat ek?hmmm,lagi la aku cian tengok dia sebab yg aku nampak masa 2 dia tengah main puzzle sorg2..alahai...sayu ati.

aku salin baju teros je dapatkan anak sedare aku,,soalan pertama aku tanya,"bitbit da makan?".agak2 ape jawapan dia?haaaaa,mestilah dia jawab xlagi sebab xde yg nak amek kan nasi.aku g dapor,carik nasi tapi bile tengok saji,xde lauk plak.ye la,sape plak nak masak kalo mak da saket.along???aku pelik gak npe along masak lauk tah pa pe tah..

malam along balik,aku tanye along npe xmasak?along cakap,"aku mengandung 2 bulan.mabuk la".aku xde respon pon dengo along pregnant.bukan lah aku xske dpt ank sedare baru tapi mse 2 aku cme terpikir kan mak je..

abah pon da agak tensen aku tengok.hmmm..tah la


"Ya Allah,aku mohon sempena bulan ramadhan yg mulia ni,aku mohon KAU makbulkan lah doaku ya Allah agar aku dapat melihat muke kegembiraan di setiap org yg aku sayang Ya Allah.KAU kurniakanlah rezeki yg halal dan kesihatan yang berpanjangan pd mereka kerana aku sangat sayangkan mereka...Ameen."

Wednesday, August 11, 2010

salam ramadhan

ramadhan dtg lagi
and as usual,aku buat tah bpe kesekalian kalinya xdapat berpuasa di awal ramadhan
tapi xpe, 2 adalah preparation untuk aku betol2 nak sambot ramadhan

yela,ada sesetengah org 2 setiap kali datangnya bulan puasa,memangla badan da mulut cakap puasa tapi ati 2 x redha dan x ikhlas pon nak berpuasa..so, ape yg dpt kalo puasa x ikhlas..bukan ke Allah suke hambanya yang melakukan sesuatu dgn ati yg ikhlas...stop2! aku bukan nak berceramah k.cume nak kite same2 menginsafi diri..

untuk semua, selamat berpuasa..

Friday, August 6, 2010

pemimpin alaf baru

minggu ni menguji tahap kesabaran,intelektual dan kepimpinan aku.macam2 jadik minggu ni..seorang pemimpin yang ingin dilihat sebagai contoh dan juga rujukan anak2 buah yang lain2 kadang2 juga tidak lari dari masalah diri.contohnye,tensen,lambat buat keputusan dll.

ada kawan aku cakap,bukan senang nak jadik ketua.aku setuju sangat2.tapi kita xboleh la nak duduk berdiam diri je..kan?kita da tao jadik ketua susah,why not kita try yg terbaik..betul x?setiap kemajuan bermula daripada perubahan...kan? (tagline kompeni Delta) aku pinjam sat nor..hehe

so,korunk sume yang kat luo 2,pikir2kanlah dan selamat beramal...

p/s: aku cube nak latih diri jadik seorang pemimpin yang terbaik..TAPI dengan cara dan personality aku sendiri.aku xnak orang hormat aku sebagai pemimpin yang hanya tahu menggunakan kuasa autokrasi saje..

Monday, August 2, 2010

camping JPAM











all da pictures are taken by me..
it's all about camping JPAM sesi julai-nov 2010
happening...
amazing...

ok guys,,
later,we go to the wonderland plak ae...
show sei...
2 baru je tengok dari luo
yg penting,,saya nak try naik buggy...
hahaha..
nice..really2 nice
tenkiu syukri

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...