BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, March 26, 2011

jangan kecoh boleh!!

aku xpaham kenapa student sekarang da x amek kesah pasal punctuality, tanggungjawab dan kerjasama dlm kumpulan.tapi aku lg xpaham bila golongan2 yang xmenepati masa, xbertanggungjawab atas tugasan mereka dan terlalu mementingkan diri ni boleh plak bertahan sampai part 6 diploma ni..


aku ase tiap2 sem aku kat u ni aku akan dengar masalah ni.ada satu mase 2 juga, aku sendiri yang mengalami masalah ni.

ak xpaham la,,nape mereka semua ni suka menangguhkan kerja??korunk tao x perbuatan korunk ni effect pada member group korunk yang da lame beri komitmen kat assignment 2..korunk mungkin xnampak kesannye sebab korunk suke bagi masalah kat orang2 ni..tapi bayangkanlah kalo diorang da siap kerja diorang bulan 2 lagi tapi korunk last2 minit baru nak buat.xpasal2 diorang kene back up korunk punya plak..korunk ni memang kejam la..xpatot2!

lagi pasal sellfish....korunk pandai mengat, mengutuk orang lain kononnye diorang xbuat assignment tapi yang korunk 2,,korunk cermin x diri?korunk sedar x akan ade sorang kepale yang akan volunteer buat banyak kerja dlm assignment 2..korunk tao kenape??sebab dia takut assignment 2 siap.tapivkorunk mane ade perasan semua 2...kn?terima kaseh po x kat orang 2..susah sangat ke wei nak cakap terima kaseh??

sekarang ni cakap2 biar lambat asal selamat da boleh nak pakai lagi da.kalau korang buat keje lambat2 alamatnye xsiap la assisnment korunk 2..korunk kena ingat, pelajar cemerlang menjadikan masalah sebagai batu loncatan dan bukan sebagai alasan..pikir2 kan..

Wednesday, March 23, 2011

WAKANEBEB


entri pagi ni aku nak bercerita pasal pagi yang indah buat aku..kenape indah??

haha..bakal dijawab sebentar lagi...macam ari rabu yang selalu,semua komander akan bangun seawal pagi mungkin untuk ber'rowcall' or else can be say as panggilan berbaris dlm bahasa ibundanya..dan seperti biasa juga lah sikap mim alif lam sin aku ni bermaharajalela...mane x nya, da senior la konon.tapi dok memikirkan tanggungjawab yg aku galas dan jawatan yg aku pegang, aku kuatkan semangat untuk turun pagi ini.

tapi agak lah selekeh penampilan aku ari ni sebab nye aku gosok baju full-u dengan ala kadarnye..1st time dlm sejarah idop aku sebagai komander aku berpakaian selekeh macam tu.dan aku pon turun la macam biasa..ujan turun renyai2 la jugak tapi x berapa nak renyai..

masa nak tunggu encik syukri selaku ejutan kami tuk menge'check' baris, tibe2 aku ase ade titisan ujan yg tadinya renyai menjadi lebat plak..aku ngan yakinnye bagi tao la encik munir yg ujan da lebat tapi aku musykil la jugak sebab ujan 2 lebat sekali je..rupe2 nye bila aku toleh kat bahu kiri aku,,,jeng....jeng...jeng!

BURUNG BERAK SUDA!!!

terkena da aku...

pe lagi, aku trus nla la g ladies...lagi malapetaka yg dtg bile kat toilet xde tisu..adoyai,,xkan nk cuci pakai jari aku yang halus lagi mulus ni..cis!kuang asam tol la.last2 aku decide nak cuci pakai axion yg kebetulan ade kat dlm toilet 2.abes la capok2 baju og aku..

ayat nganjing paling best pagi ni..."SHIDAH DAH X HOT DA! BAO BUSHOK!"...hahaha..bertuah aku ade pengalaman mcm ni..korunk ade ke???huhuhuh


p/s:

  1. tuk name2 yg disebut diatas, korunk patot berterima kaseh kat aku sebab aku secara x kebetulannya nak letak name korunk kasik tumpang glemer cket
  2. kalo nak wat keje 2 bio la ikhlas ye..

"EUWWWWWWWWWWWW..... SHIDA BERBAU"


Sunday, March 20, 2011

rindu lagi

ketika ini, aku dalam keadaan mahu menangis..kangen bangat same kamu.kenapa mesti ade perpisahan antara kita...ops!bukan berpisah maknanya clash ye..yang aku maksod kan berpisah jao dari mata..


semalam sempat aku mendownload beberapa video klip yg aku ase kan memang kena dengan keadaan aku sekarang ni..hahaha..

jom amek mase layan lagu ni..best wooo...x tipu..

oh, ye..jap g nak g shooting video selling.hopefully today will run smoothly....


video

aisheteru mean i love u..yes, i'm really love u, abang!



Monday, March 14, 2011

jual ikan

tensennye la kepale hotak aku ni..assignment,test,program semua menunggu minggu ni.mane 1 aku nak wat dulu..


group assignment semua nak buat cepat je.ri tu mse aku nak wat cepat2 korunk rilex je.skunk ni aku nak berjalan under program aku, nape korunk dok bising2 nka buat??

penat la layan kerenah korunk.korunk tao x korunk 2 selfish!x adillah mcm ni..memangla program aku 2 tempatnye la g ble2 mase tapi korunk ke yang nak mensponser makan minum penginapan aku???

aku da serabot..hopefully ade keajaiban berlaku malam ni.aku da xley stand!!!

moral of the storie: buat keje jangan bertangguh2 ye kawan2 kesayangku!

Tuesday, March 8, 2011

awaken

pagi ini tatkala aku bangun pagi, aku agak hampa sebab aku lihat wanita-wanita yang tidak bertudung.Dalam hati aku terdetik, kenapa mereka xpakai tudung?mereka bukan tidak tahu rambut bagi wanita adalah aurat dan HARAM dipertontonkan dikhalayak awam.


mereka sedar x HARAM 2 ape??
AHHHHH! berdosanya aku..kenapa?aku juga sama seperti mereka.
kadang2 on kadang2 off tudung..
astaghfirullahalazim......aku berdosa ya ALLAH!

memang yang free hair 2 memang cantik.mana x nye, pakai pape pon da cukup cantik buat mereka.sebabnya rambut 2 kan MAHKOTA seorang wanita.
dan sepatutnya MAHKOTA 2 xperlu dilihat oleh sesiapa..kan?

tapi bagi wanita berjilbab. mereka pon mahu berfesyen juge tapi agak payah sebabnya kadang2 pakaian zaman canggih sekarang terdedah sane, terkoyk sini, camping sane...
but i'm so sure nowadays da banyak sangat pakaian yang menepati ciri2 muslimah sejati..tinggal kite nak pakai ke tidak... the choice is in ur hand!

entri ni sengaje aku karang buat renungan semua sambil2 memperbaiki diri aku yang juge x berapa nak betul ni.

P/s: emoga Allah menetapkan iman aku agar sentiasa menjadi hamba yang diredhai-NYA...Amin


Saturday, March 5, 2011

along




aku ada along..

A.L.O.N.G along
huhuhuhu..menyanyi pula

entry kali ni aku cume nak share ape yg selama ni along aku ase..
bukan untuk mengaibkan sesiapa tetapi aku ase ni ade la untuk kite berkongsi pengalaman..
yang baik dijadikan teladan & yg buruk dijadikan sempadan

along aku ni seorang wanita yang sangat cekal hatinya..aku kagum ngan along.npe aku cakap macam tu?sebab..dari mula dia nikah, sampai lah sekarang dia xpernah ase epi.mana x nye selama dia khawin, dia la yang tanggung perbelanjaan anak2 dia ngan suami dia..termauk juga tlg famili aku sendiri..mana suami dia??ha,,tu la dia.lelaki sekarang ni perangai tah ape2 tah..pandai buat anak je tapi xtao nak bg ank makan.

kerja memanglah kerja tapi duit entah ke mana.kalo belanja time gaji xpernah nak pelawa anak ini makan duit gaji.bila kena tegur ngan mak bapak sendiri, terus merajuk tarik muke..alahai, ko 2 da tua, ade ank 2 da, tolong2 la sedar diri.

sampai bile nak biarkan along aku yang tanggung ko idup??ko xmalu ke?aku memang respect ko sebagai abg ipar aku tapi at the same time aku memang xley terime ko buat along aku mcm 2.aku tao aku sape nak masok campor hal umah tangga ko, tapi along 2 akak aku doe..adik sape yg xsyg akak kandung sendiri.tapi aku xtao la plak ko.

along plak xpernak putus asa nasihat laki dia.minta cerai??jao panggang dari api.along sayang sangat kat laki dia.tapi laki dia ade amek kesah 2 sume???plis la adam2 yang kat luo sane 2..tolong jangan rosakkan idop orang yang korang sayang macam ni lagi..seksa asennye dapat laki yang tao kenal erti tanggungjawab..

Wednesday, March 2, 2011

Padat mcm tin sardin


march 2011
bulan yang sangat pack dengan aktiviti.
hampir tiap2 minggu ada aktiviti yang menyusul.
minggu ni aku terpaksa excuse kan diri dari pergi camping TTS.bukan sengaja nak elak tapi ada assignment SELL yang aku harus bereskan plus plak assignment TPT250.

Semoga Allah permidahkan kerja aku sehari-hari.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...