BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, July 25, 2010

kem jati diri

23-25 julai 2010
3 ari 2 malam
1 pengalaman yg sangat bermakna buat aku

aku memang perlu dimotivasikan..yg itu,aku hampir pasti.sebab 2 juga lah aku gagahkan diri untuk join kem anjuran DIBA dengan kerjasama I.P.MINDA CONSULTANT.

terima kaseh atas segala apa yg aku pelajari sepanjang kem ni.apa yang penting dalam kem ni,aku dapat belajar untuk menjadi seorang pemimpin..seorang pemimpin yang mungkin mampu membawa organisasi aku ke 1 tahap yang disegani oleh semua students UiTM Segamat.

sedikit ilmu untuk santapan mata kalian..haha..ayat puitis sengaje digunakan.

IQ,EQ & SQ..3 element yang penting untuk menjadi seorang pemimpin yg hebat.

1) pandangan mata hati
2) a clear vision
3) fokus
4) think out of the box
5) teamwork
6) tawakal

itu semua penting untuk memastikan organisasi yg kita pimpin xlari dari visi yg kita cuba capai..

2 je kot ilmu yg aku nak share ngan korunk..jom tengok gambo2 yg sempat aku amek.


binaan kami pd cubaan pertama dalam slot ke-5


saje posing mengisi masa lapang

video

Friday, July 16, 2010

skandal ka?

11 dan 16 julai 2010

mungkin ari yg bermakna buat aku dan dia
ari kami keluar bersama,makan bersama dan berkaraoke juga bersama
tidak ketinggalan juga bergembira bersama

minggu ni adalah minggu santai buat kami
mungkin minggu depan adalah minggu yg berat buat kami untuk lalui
kami akan ditimbuni dengan pelbagai aktiviti

tapi xpelah,asalkan ade minat berserta ikhlas,aku yakin semuanya berjalan lancar.
harap2 ini menjadi hari terindah buat kami..

new sem new responsibility

sem ni..sesi julai-nov 2010..QM or as known as Quarter Master..2 la pangkat aku dalam batalion.top 5!!cheh!!dengo grand..memang grand pon..

entry kali ni bukan bermaksud aku nak belagak or bangga or riak.tapi sekadar menceritakan pengalaman aku bergelar QM.

orang cakap,besar pangkat besar la tanggungjawab..betol la 2.kalo dulu aku cume seorang komander berpangkat KRM,KRK dan juga KM.skunk ni aku da pon bergelar KMdY..tugas dan bebanan yang digalas atas bahu aku,berat sangat.kalo x ye2 boley kantoi studi sem ni.tapi aku cube tuk membahagikan masa antara aktiviti dan juga studi

nak jadik seorang student yg cemerlang,kite kena la ade soft skill.tol x?selain disokong dengan cgpa yg baik..lagipon aku nak juga jadik seorang anak dan juga ibu yg berjaya suatu ari nanti..aku nak orang yg ada kat sekeliling aku ni proud ngan aku..

bagi kawan2 yg malu or takot nak tegor aku lepas nampak aku pakai tongkat,aku harap korunk xpatot ase mcm 2 sebab aku ni still lg mcm dulu..aku xkan berubah dengan pangkat atau ilmu yg aku ade ni..

k la,,adios

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...